Skip to content

Oddskunskap

Tycker du om att tippa vinnare i exempelvis en fotbolls- eller hockeymatch? Då är det bra att skaffa mer kunskap om odds och så kallad betting eller vadslagning på svenska. Ju mer du kan om ämnet desto större är chansen att du vinner. Det gäller oavsett om du är nybörjare eller rutinerad spelare.

Flera sajter online där du kan spela på odds har en informationsavdelning men inte alla. Finns det information kan den innehålla allt från hur du tippar rent praktiskt till information om lagen eller de tävlande samt statistik. Inom odds finns det även en del termer som kan vara viktiga att känna till.

Strategier för odds

Att betta på någonting online handlar om att satsa på det lag/idrottare som du tror ska vinna matchen. Det kan också handla om att satsa på den som gör det första målet eller vem som får ett gult kort. På vissa sidor har du också möjlighet att tippa resultat inom politik och underhållning.

När du ska tippa gäller det att läsa på om de tävlande för kunskap om deras tidigare prestationer och deras nuvarande form. Ju mer du vet desto större är chansen att din gissning också handlar om kunskap. En del av strategin handlar alltså om kunskap, andra om att beräkna sannolikhet och sprida riskerna.

Oddsspel som leder till vinst

Ett tips är att du bokför i excel eller loggar dina spel. På så sätt har du möjlighet att se vilka matcher du har satsat på och deras resultat, vilka spelare som visat sig prestera och vilka som inte har en uppåtgående formkurva. Då ser du också dina vinster och förluster. Försök aldrig vinna tillbaka förlorade pengar.

Vill du kunna spela och följa med i matcherna när du inte är hemma framför datorn är det en rekommendation att ladda ner din spelsajts app. Då kan du följa med och strömma matcherna live oavsett var du befinner dig. Flera har dessutom börjat med så kallade live bet där du satsar under pågående match.